• No products in the cart.

Πολιτική Απορρήτου Mantas Hotels

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου μαζί με τη Σημείωση Απορρήτου που επισυνάπτεται στις Φόρμες Εγγραφής και στην Πολιτική Cookies μας παρέχουν πληροφορίες και εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο ο όμιλος εταιρειών μας με την εμπορική επωνυμία «Mantas Hotels» (εφεξής «Mantas Hotels» ή «εμείς» ή «μας»), επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας (εφεξής «Πελάτες», «Επισκέπτες» ή «εσείς») και των επισκεπτών του ιστότοπού μας (εφεξής «εσείς») και καθορίζει τη βάση στην οποία τυχόν προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε από εσάς, ή εκείνα που μας παρέχετε, θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω προκειμένου να κατανοήσετε τις απόψεις και τις πρακτικές μας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα και πώς θα τα επεξεργαζόμαστε.

Οι ορισμοί που περιλαμβάνονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου έχουν την έννοια που καθορίζεται στον Κανονισμό της ΕΕ 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, οι οποίοι μαζί με το Ελληνικό Δίκαιο και το κανονιστικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα αποτελούν τη Νομοθεσία Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε το απόρρητο όλων των επισκεπτών στη διεύθυνση https://mantashotels.gr/ (ο «Ιστότοπός» μας) και την προστασία τυχόν προσωπικών πληροφοριών που μπορεί να μας παρέχετε.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου παρέχεται για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι ενδέχεται να κάνουμε με τις προσωπικές πληροφορίες που λαμβάνουμε από εσάς ή για εσάς. Οι προσωπικές πληροφορίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με ένα αναγνωρίσιμο άτομο, όπως ορίζεται από τη Νομοθεσία Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες. Παρέχοντάς μας τις προσωπικές σας πληροφορίες, δηλώνετε ότι αποδέχεστε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και συμφωνείτε ότι ενδέχεται να συλλέξουμε, χρησιμοποιήσουμε και γνωστοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες και τα δεδομένα σας όπως περιγράφεται στην εν λόγω Πολιτική Απορρήτου. Εάν δεν συμφωνείτε με αυτή τη σημείωση ή/και την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, παρακαλούμε να μην μας παρέχετε τις προσωπικές σας πληροφορίες και τα δεδομένα σας. Ωστόσο, αυτό ίσως είναι απαραίτητο εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες διαμονής μας.

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

1.1. Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικές πληροφορίες για εσάς όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας ή τις υπηρεσίες διαμονής μας και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να αλληλεπιδράσετε μαζί μας. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες: (α) πληροφορίες που μας παρέχετε είτε κατά τη διαδικασία κράτησης υπηρεσιών διαμονής και check in στα ξενοδοχεία μας είτε μέσω του ιστότοπού μας ή άλλων μεθόδων προώθησης και μάρκετινγκ, (β) πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω αυτοματοποιημένων μεθόδων, και (γ) πληροφορίες που συλλέγουμε από άλλες πηγές.

1.2. Μπορούμε να συνδυάσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχετε με πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτοματοποιημένων μεθόδων ή με πληροφορίες που λαμβάνουμε από άλλες πηγές.

1.3. Συλλέγουμε πληροφορίες που μας παρέχετε. Μπορείτε να μας παρέχετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

1.3.1. Προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες που μας παρέχετε στη Φόρμα Εγγραφής κατά το check in σε ένα από τα ξενοδοχεία μας ή οποιοδήποτε άλλο είδος προσωπικών δεδομένων το οποίο μας παρέχετε όταν επιλέγετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, όπως προσωπικά στοιχεία, το όνομά σας, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης και άλλα στοιχεία επικοινωνίας, ταυτότητα ή αριθμός διαβατηρίου, πληροφορίες για το check in και τo check out, τρόποι πληρωμής και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία,

1.3.2. Προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομά σας, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης και άλλα στοιχεία επικοινωνίας, όταν κάνετε εγγραφή στον Ιστότοπό μας ή/και στην Εφαρμογή για Κινητές Συσκευές, όταν συνδέεστε στο Wi-Fi, λαμβάνετε μέρος σε έναν από τους διαγωνισμούς μας ή επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή μέσω των διαδικτυακών μας υπηρεσιών,

1.3.3. Συναλλαγές, πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες για τις οποίες κάνετε κράτηση, τιμές, μέθοδοι πληρωμής και λεπτομέρειες πληρωμής,

1.3.4. Πληροφορίες λογαριασμού, όπως το όνομα χρήστη ή ο κωδικός πρόσβασής σας (ή οτιδήποτε άλλο σας ταυτοποιεί) που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες μας ή για την αγορά ή τη χρήση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας,

1.3.5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας μετά από τη συγκατάθεσή σας,

1.3.6. Πληροφορίες προφίλ και προτιμήσεων, μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας, όπως προϊόντα και υπηρεσίες που επιθυμείτε, ώρα που προτιμάτε να μας επισκεφτείτε, προτιμήσεις δωματίου, προτιμήσεις μπάνιου, προτιμήσεις τροφίμων και ποτών, εφημερίδες και άλλες προτιμήσεις περιοδικών ή οποιεσδήποτε άλλες προτιμήσεις προκύπτουν από τη συμπεριφορά σας, τα σχόλια, τις επιλογές και τις προτάσεις σας κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης διαμονής σας σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο των Mantas Hotels καθώς και το ιστορικό αγορών και αρχείων, πληροφοριών δραστηριοτήτων, συνδρομής σε προγράμματα για πιστούς πελάτες ή προγράμματα αναγνώρισης και οποιαδήποτε άλλη πηγή πληροφοριών που συλλέγεται νόμιμα από τρίτους ή σύμφωνα με την έγκρισή σας και κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε οποιοδήποτε από τα ξενοδοχεία μας, και

1.4. Συλλέγουμε πληροφορίες μέσω αυτοματοποιημένων μεθόδων. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να συλλέξουμε πληροφορίες από τον υπολογιστή σας ή την κινητή συσκευή σας όταν επισκέπτεστε τα εστιατόριά μας, χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας ή την τεχνολογία εντός εστιατορίου. Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία ενδέχεται να περιλαμβάνει cookies, τοπικά κοινόχρηστα αντικείμενα και προειδοποιητικά σήματα ιστού. Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies και άλλες τεχνολογίες.

(α) τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP) σας,

(β) το λειτουργικό σύστημα υπολογιστή ή κινητής συσκευής και τον τύπο προγράμματος περιήγησής σας,

(γ) τον τύπο κινητής συσκευής και τις ρυθμίσεις της,

(δ) το μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής (UDID) ή το αναγνωριστικό κινητού εξοπλισμού (MEID) για την κινητή συσκευή σας,

(ε) τους σειριακούς αριθμούς των συσκευών και των υλικών μερών,

(στ) τα αναγνωριστικά διαφήμισης (για παράδειγμα, IDFA και IFA) ή παρόμοια αναγνωριστικά,

(ζ) την παραπομπή ιστότοπου (ένας ιστότοπος που σας οδήγησε στον δικό μας) ή εφαρμογής,

(η) τη διαδικτυακή δραστηριότητα σε άλλους ιστότοπους, εφαρμογές ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

(θ) επικοινωνία με εμάς ή σχετικά με εμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και

(ι) δραστηριότητα που σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας, όπως οι σελίδες που επισκέπτεστε στους ιστότοπούς μας ή στις εφαρμογές μας για κινητά.

1.6. Ο Ιστότοπός μας ενδέχεται να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία της κινητής συσκευής ή του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη γεωγραφική τοποθεσία και τεχνολογίες όπως το GPS, το Wi-Fi, το Bluetooth ή την εγγύτητα πύργου κινητής τηλεφωνίας. Στις περισσότερες κινητές συσκευές και συστήματα υπολογιστών, μπορείτε να ανακαλέσετε την άδειά σας ώστε να μην συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις της συσκευής ή του προγράμματος περιήγησης ιστού. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπορείτε να αποτρέψετε τη συλλογή ακριβών πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία σας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής συσκευής, τον κατασκευαστή της συσκευής ή τον πάροχο προγράμματος περιήγησης ιστού σας. Ο Ιστότοπός μας ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά χωρίς τις πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας. Εάν επιθυμείτε να διαγράψουμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, οι οποίες θα μπορούσαν να προσδιορίσουν την τοποθεσία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρονται παρακάτω.

1.7. Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες για εσάς από άλλες εταιρείες και οργανισμούς καθώς και από συνεργάτες ή παρόχους υπηρεσιών, όπως πληροφορίες που μεταδίδονται από τρίτους, όπως ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικούς πράκτορες, είτε λειτουργούν μέσω διαδικτύου είτε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, από συστήματα κρατήσεων, πλατφόρμες, παρόχους υπηρεσιών και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε πληροφορίες που είναι διαθέσιμες δημόσια. Για παράδειγμα, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες για εσάς όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. COOKIES

Ενδέχεται να λάβουμε πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση του διαδικτύου σας χρησιμοποιώντας ένα αρχείο cookie, το οποίο είναι αποθηκευμένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Τα cookies περιέχουν πληροφορίες που μεταφέρονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μας βοηθούν να βελτιώνουμε τον ιστότοπό μας και να παρέχουμε μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη υπηρεσία. Μερικά από τα cookies που χρησιμοποιούμε είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπού μας. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι διαφημιστές μας μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν cookies, επάνω στα οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies μας.

3. ΣΚΟΠΟΣ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ & ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

3.1. Χρησιμοποιούμε πληροφορίες που συλλέγονται, αποθηκεύονται και επεξεργάζονται σχετικά με εσάς με τους ακόλουθους τρόπους:

3.1.1. Προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους Επισκέπτες μας και για διοικητικούς & επιχειρηματικούς σκοπούς.

Προκειμένου να διαχειριστούμε το αίτημα κράτησης και διαμονής σας, τα Mantas Hotels θα συλλέξουν, χρησιμοποιήσουν, κοινοποιήσουν, μεταφέρουν, επεξεργαστούν και αποθηκεύσουν τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε. H διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των υποχρεώσεών μας απέναντι στους Πελάτες μας, για να σας παρέχουμε πληροφορίες ή υπηρεσίες και για να επικοινωνούμε μαζί σας, είτε έπειτα από αίτημά σας είτε με άλλο τρόπο που απαιτείται. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και να εισπράξουμε την πληρωμή για αυτές τις υπηρεσίες, για εσωτερική διαχείριση Πελατών καθώς και για επιχειρηματικούς σκοπούς προκειμένου να σας παρέχουμε τις πληροφορίες ή τις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει και για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, τα προϊόντα ή τις διαδικασίες μας.

3.1.2. Για Διαφημιστικές Ανακοινώσεις.

Με τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να συλλέξουμε, χρησιμοποιήσουμε, κοινοποιήσουμε, μεταφέρουμε, επεξεργαστούμε και αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με ενημερωτικά δελτία, εκπτώσεις και ειδικές προσφορές, καθώς και άλλο προωθητικό υλικό, μηνύματα και μοναδικές προσφορές. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή ακολουθώντας τις οδηγίες κατάργησης εγγραφής στις διαφημιστικές ανακοινώσεις που σας αποστέλλουμε. Μπορείτε επίσης να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας επικοινωνώντας μαζί μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΥΠΔ μας (info@mantashotels.gr ). Εάν επιλέξετε να μην λαμβάνετε διαφημιστικές ανακοινώσεις από εμάς, ενδέχεται να συνεχίσουμε να σας αποστέλλουμε ανακοινώσεις σχετικά με τις συναλλαγές σας.

3.1.3. Για τη λειτουργία του Ιστότοπού μας.

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο στον Ιστότοπό μας παρουσιάζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για εσάς και για τον υπολογιστή σας καθώς και για σκοπούς μάρκετινγκ και προώθησης των υπηρεσιών μας και των προϊόντων ή υπηρεσιών τρίτων. Επιπλέον, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε σε διαδραστικά χαρακτηριστικά του Ιστότοπού μας, όταν επιλέγετε να το κάνετε ή για να σας ειδοποιήσουμε για αλλαγές στον Ιστότοπό μας.

3.1.4. Συμμόρφωση με τη Νομοθεσία και προστασία των συμφερόντων μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ή να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως απαιτείται για να συμμορφωθούμε με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, όπως η υποχρέωσή μας να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα των Επισκεπτών μας σύμφωνα με τις Αστυνομικές Οδηγίες, για την επεξεργασία και αποθήκευση λογιστικών εγγράφων και αρχείων, για την απάντηση σε αιτήματα κυβερνητικών, δικαστικών ή άλλων αρμόδιων αρχών, για την προστασία της επιχείρησής μας, για την άσκηση ή την υπεράσπιση νομικών αξιώσεων, για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων, της ασφάλειας και της προστασίας του οργανισμού μας, των υπαλλήλων μας, των επισκεπτών ή οποιουδήποτε τρίτου, σε σχέση με τη διερεύνηση απάτης ή άλλου εγκλήματος ή παραβιάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

3.1.5. Διαχείριση καταγγελιών καταναλωτών.

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε καταγγελία πελάτη, καθώς και για να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τα Mantas Hotels και θα παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας σε οποιοδήποτε Δικαστήριο ή διοικητική αρχή σε σχέση με οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πελάτη.

3.1.6. Προτιμήσεις & Προφίλ.

Με τη συγκατάθεσή σας, τα Mantas Hotels θα συλλέξουν, χρησιμοποιήσουν, κοινοποιήσουν, μεταφέρουν, επεξεργαστούν και αποθηκεύσουν τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να σας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, βελτιωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες όταν επισκέπτεστε τα ξενοδοχεία μας στο μέλλον, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και το προφίλ σας, για να προσαρμόζουμε τις εμπορικές προσφορές και τα διαφημιστικά μας μηνύματα, να σας ενημερώνουμε σχετικά με ειδικές προσφορές και νέες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές σας ανάγκες, να προωθούμε εμπορικά σήματα, να κατανοήσουμε καλύτερα τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες σας και να προσαρμόζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ώστε να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΥΠΔ μας (info@mantashotels.gr ).

3.1.7. Κακή Συμπεριφορά Επισκεπτών.

Για τη διαχείριση του ομίλου μας και για σκοπούς διοίκησης, ενδέχεται να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα Πελατών ή Επισκεπτών που επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία μας ή έδειξαν αντικοινωνική συμπεριφορά ή μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας, κατηγορήθηκαν για κλοπή, ζημία σε περιουσιακά στοιχεία ή οποιουδήποτε άλλου είδους ζημία ή βανδαλισμό και τυχόν περιστατικά πληρωμής. Η επεξεργασία αυτή είναι απαραίτητη για τα νόμιμα συμφέροντα της επιχείρησής μας και όλων των μελών του ομίλου μας, για την προστασία των μελλοντικών μας Επισκεπτών και των υπαλλήλων μας καθώς και για την πρόληψη περιπτώσεων απάτης και κατάχρησης της ιδιοκτησίας ή του προσωπικού μας.

3.1.8. Εξασφάλιση Πληρωμών.

Ενδέχεται να υιοθετήσουμε συστήματα που θα αξιολογούν τον κίνδυνο απάτης. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε παρόχους υπηρεσιών ή συστήματα πρόληψης κινδύνων για ανάλυση και ανάλογα με τα αποτελέσματα και τις έρευνές τους, ίσως χρειαστεί να λάβουμε μέτρα ασφαλείας, όπως να προτείνουμε διαφορετικά κανάλια κράτησης ή να απαιτήσουμε εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή εκτέλεσης μιας κράτησης ή ακύρωση μιας παραγγελίας. Σε περίπτωση παράνομης χρήσης οποιουδήποτε μέσου πληρωμής ή μεθόδων πληρωμής, που οδηγεί σε αθέτηση πληρωμής ή απάτη πληρωμής και παρά τις άλλες νομικές ενέργειες που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες, τα Mantas Hotels ενδέχεται να καταγράψουν τα εν λόγω δεδομένα περιστατικών στο αρχείο ώστε να αποκλειστεί μελλοντική απάτη ή αποφυγή πληρωμών και να διενεργηθούν επιπρόσθετοι έλεγχοι. Η επεξεργασία αυτή είναι σημαντική και απαραίτητη προκειμένου να προστατεύουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας, να λειτουργούμε σωστά την επιχείρησή μας, να αποτρέπουμε την απάτη και να ασκούμε τις κατάλληλες νομικές ενέργειες.

3.1.9. Ακραίες περιστάσεις & δημόσια υγεία.

Σε περίπτωση ακραίων ή πρωτοφανών και απροσδόκητων περιστάσεων, ιδιαίτερα λόγω περιστατικών ή ζητημάτων δημόσιας υγείας και πανδημιών, ενδέχεται να χρειαστεί να συλλέξουμε, αποθηκεύσουμε, επεξεργαστούμε και γνωστοποιήσουμε σε τρίτους και σε αρμόδιες διοικητικές αρχές προσωπικές πληροφορίες, ενδεικτικά ιατρικά και άλλα ευαίσθητα δεδομένα για να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς ή να προστατεύσουμε άτομα, όπως άλλους Επισκέπτες και Πελάτες των ξενοδοχείων μας ή τους υπαλλήλους μας από την εξάπλωση μιας πανδημίας ή οποιουδήποτε άλλου είδους κινδύνου και απειλής για την υγεία οποιουδήποτε ατόμου. Σε περίπτωση που τα προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται από αρμόδιες δημόσιες αρχές, ίσως χρειαστεί να ανατρέξετε στην πολιτική απορρήτου τους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από αυτούς.

3.2. Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας ή να επιτρέψουμε σε επιλεγμένους τρίτους να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να σας ενδιαφέρουν και εμείς ή αυτοί ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με αυτά. Δεν γνωστοποιούμε πληροφορίες σχετικά με αναγνωρίσιμα άτομα στους διαφημιστές μας, αλλά ενδέχεται να τους παρέχουμε συγκεντρωτικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες μας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει από εσάς προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις επιθυμίες των διαφημιστών μας, προβάλλοντας τη διαφήμισή τους σε στοχευμένο κοινό.

3.3. Προκειμένου να ανταποκριθούμε σε ειδικές απαιτήσεις σας, όπως οι διατροφικές ανάγκες, ενδέχεται να χρειαστεί να συλλέξουμε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως πληροφορίες σχετικά με τη φυλή, την εθνικότητα, τις πολιτικές απόψεις, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικάτο ή πληροφορίες υγείας, ιατρικών πληροφοριών ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Σε αυτή την περίπτωση, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα αυτά μόνο εάν παρέχετε τη ρητή προηγούμενη συγκατάθεσή σας.

4. ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

4.1. Κατά κανόνα, τα δεδομένα που συλλέγονται από εσάς δεν θα μεταφέρονται ούτε θα αποθηκεύονται σε προορισμό εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ»).

4.2. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν στους παρόχους υπηρεσιών, τους προμηθευτές ή τους συνεργάτες μας, οι οποίοι μπορεί να έχουν έδρα οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών που δεν προσφέρουν την ίδια νομική προστασία για τα προσωπικά δεδομένα με τη χώρα διαμονής σας. Τα Mantas Hotels συμμορφώνονται με τον Κανονισμό της ΕΕ 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, καθώς και με την Ελληνική Νομοθεσία Προστασίας Δεδομένων και έχουν συνάψει αντίστοιχες Συμφωνίες Προστασίας Δεδομένων με παρόχους υπηρεσιών, προμηθευτές ή συνεργάτες προκειμένου να προστατεύουν και να διασφαλίζουν τα προσωπικά σας δεδομένα και εξασφαλίζουν, στο βαθμό που είναι τεχνικά και πρακτικά εφικτό, ότι θα υπάρχει ένα επαρκές επίπεδο προστασίας από αυτούς τους τρίτους για τα προσωπικά σας δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, τα Mantas Hotels θα κοινοποιούν τα Προσωπικά σας Δεδομένα αυστηρά και μόνο βάσει της αρχής της «ανάγκης γνώσης» και υπό κατάλληλους συμβατικούς περιορισμούς (όπως οι Τυποποιημένες Συμβατικές Ρήτρες της ΕΕ)

4.3. Όλες οι πληροφορίες που μας παρέχονται αποθηκεύονται στους ασφαλείς διακομιστές μας. Τυχόν συναλλαγές πληρωμής θα κρυπτογραφούνται.

4.4. Όπου σας έχουμε δώσει (ή όπου έχετε επιλέξει) έναν κωδικό πρόσβασης που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ορισμένα τμήματα του ιστότοπού μας, είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας του εν λόγω κωδικού πρόσβασης. Παρακαλούμε να μην κοινοποιείτε τον κωδικό πρόσβασής σας σε τρίτους.

5. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Τα Mantas Hotels έχουν δημιουργήσει ένα αυστηρό και ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα ασφαλείας, υιοθετούν διαδικασίες και μέτρα ασφαλείας και λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις και τα πρότυπα της αγοράς, προκειμένου να προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα, αποφεύγοντας, στο βαθμό που είναι τεχνικά εφικτό, οποιαδήποτε παραβίαση ασφαλείας ή προσωπικών δεδομένων ή περιστατικό ασφαλείας και αποτρέποντας κάθε παράνομη ή συμπτωματική καταστροφή, αλλοίωση ή απώλεια, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τροποποίηση ή γνωστοποίηση τυχόν προσωπικών δεδομένων που αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στα συστήματά μας. Ωστόσο, η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής. Παρόλο που θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων σας που διαβιβάζονται στον ιστότοπό μας. Οποιαδήποτε μετάδοση γίνεται με δική σας ευθύνη. Αφού λάβουμε τις πληροφορίες σας, θα ακολουθήσουμε αυστηρές διαδικασίες και λειτουργίες ασφαλείας ώστε να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση, ενδεικτικά φυσική ασφάλεια, τεχνικά μέτρα, τείχη προστασίας, οργανωτικά μέτρα, συστήματα κωδικού πρόσβασης και οποιοδήποτε άλλο εύλογο προστατευτικό μέτρο.

6. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Διατηρούμε προσωπικά δεδομένα για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, εκτός και εάν απαιτείται ή επιτρέπεται μεγαλύτερη περίοδος διατήρησης από τον νόμο ή τους ισχύοντες κανονισμούς.

7. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ

7.1. Θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας μόνο σύμφωνα με ό,τι περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

7.2. Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας στις εταιρείες, μέλη των Mantas Hotels, που περιλαμβάνουν όλα τα ξενοδοχεία, τις θυγατρικές μας και τα παραρτήματά μας. Όλα τα μέλη των Mantas Hotels που λαμβάνουν πληροφορίες δεν έχουν εξουσιοδότηση να χρησιμοποιούν ή να κοινοποιούν τις πληροφορίες, εκτός και εάν ορίζεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

7.3. Βασιζόμαστε, επίσης, σε τρίτους ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα σε εσάς και ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε αυτούς, ανάλογα με τις ανάγκες και εφόσον κριθεί απαραίτητο για την παροχή των υπηρεσιών μας, όπως ενδεικτικά για τρόφιμα και ποτά, μεταφορές, τεχνολογία πληροφοριών, υπηρεσίες Wi-Fi και δικτύου, τραπεζικά στοιχεία, εκδότες πιστωτικών καρτών, ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους συνεργάτες ή πωλητές. Θα κοινοποιήσουμε επίσης τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους προμηθευτές που μας παρέχουν υπηρεσίες, όπως εκπλήρωση παραγγελιών, παροχή επεξεργασίας δεδομένων και άλλες υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών, διαχείριση προωθητικών ενεργειών, διαγωνισμών, κληρώσεων βραβείων και λοταρίας, διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης και εξατομίκευση μεμονωμένων εμπειριών πελατών. Όλοι οι εν λόγω τρίτοι φέρουν τη συμβατική υποχρέωση να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες σας σύμφωνα με τη Νομοθεσία Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ή να κοινοποιούν τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες σας, εκτός και εάν απαιτείται από το νόμο ή τις συμβάσεις μας και τις συμφωνίες προστασίας δεδομένων. Δεν επιτρέπουμε σε αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες ή να τις κοινοποιούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πέρα από την παροχή υπηρεσιών σε εμάς ή για λογαριασμό μας.

7.4. Μπορούμε, για στρατηγικούς ή άλλους επιχειρηματικούς σκοπούς, να αποφασίσουμε να πωλήσουμε ή να μεταβιβάσουμε το σύνολο ή μέρος της επιχείρησής μας. Ως μέρος αυτής της πώλησης ή μεταβίβασης, ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε πληροφορίες που έχουμε συλλέξει και αποθηκεύσει, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών πελατών, σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την πώληση ή μεταφορά.

7.5. Ενδεχομένως να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες θα κοινοποιήσουμε πληροφορίες που δεν σας προσδιορίζουν άμεσα. Για παράδειγμα, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε ανώνυμα, συγκεντρωτικά στατιστικά σχετικά με τη χρήση του Ιστότοπού μας από εσάς. Μπορούμε, επίσης, να συνδυάσουμε πληροφορίες για εσάς με αυτές άλλων πελατών και να κοινοποιήσουμε ή να επεξεργαστούμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αυτές τις πληροφορίες με τρόπο που δεν σας προσδιορίζουν.

7.6. Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε ή να κοινοποιούμε πληροφορίες, εφόσον απαιτείται, για να συμμορφωθούμε με οποιονδήποτε νόμο, κανονισμό ή νομικό αίτημα, να προστατεύσουμε τον Ιστότοπό μας, να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε νομικές αξιώσεις, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ασφάλεια του οργανισμού μας, των Πελατών μας και των Επισκεπτών μας, και των υπαλλήλων μας ή των χρηστών του Ιστότοπού μας ή στο πλαίσιο διερεύνησης απάτης ή άλλου εγκλήματος ή παραβιάσεων των πολιτικών μας.

8. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

8.1. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, ώστε να ενημερωθείτε, κατόπιν αιτήματός σας, για το αν τα προσωπικά σας δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία και να λάβετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτή την επεξεργασία, όπως πληροφορίες σχετικά με την ενδεχόμενη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός της ΕΕ και τις κατάλληλες ή αρμόζουσες εγγυήσεις που έχουμε εφαρμόσει για μια τέτοια διαβίβαση. Εφόσον πληρούνται οι απαιτήσεις της Νομοθεσίας Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη διόρθωση τυχόν ανακριβών πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς ή τη διαγραφή αυτών ή τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Εάν ένα τέτοιο αίτημα συνιστά παραβίαση των υποχρεώσεών μας ή των συνεργατών μας σύμφωνα με τυχόν ισχύοντες νόμους, κανονισμούς ή κώδικες πρακτικής, τότε ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας. Ωστόσο, μπορείτε να ζητήσετε να αποκλείσουμε τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από περαιτέρω επεξεργασία. Έχετε επίσης δικαίωμα φορητότητας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων υπό συγκεκριμένες περιστάσεις και εφόσον αυτό θα είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτό. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει της συγκατάθεσης πριν από την απόσυρσή της. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια Εποπτική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (www.dpa.gr), εάν πιστεύετε ότι η επεξεργασία παραβαίνει τον νόμο.

8.2. Εάν θέλετε να ασκήσετε τα προαναφερθέντα δικαιώματά σας ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στη διεύθυνση: info@mantashotels.gr

9. ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

9.1. Ο Ιστότοπός μας μπορεί, κατά καιρούς, να περιέχει συνδέσμους προς και από τους ιστότοπους των δικτύων συνεργατών μας, καθώς και διαφημιστών ή οποιουδήποτε τρίτου. Εάν ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο προς οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους, παρακαλούμε σημειώστε ότι οι ιστότοποι αυτοί ακολουθούν τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και ότι δεν αποδεχόμαστε καμία ευθύνη ή υπαιτιότητα για αυτές τις πολιτικές ή οποιαδήποτε επεξεργασία πραγματοποιείται από τους εν λόγω τρίτους. Παρακαλούμε ελέγξτε αυτές τις πολιτικές προτού υποβάλετε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σε αυτούς τους ιστότοπους.

9.2. Μπορούμε, επίσης, να έχουμε παρόχους άλλων εφαρμογών, εργαλείων, γραφικών στοιχείων και πρόσθετων στις διαδικτυακές υπηρεσίες μας, όπως τα κουμπιά «Μου αρέσει» στο Facebook, που μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες μεθόδους για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των χαρακτηριστικών. Οι οργανισμοί αυτοί ενδέχεται να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας σύμφωνα με τις δικές τους πολιτικές, τις οποίες προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά.

10. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΑΣ

10.1. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει από την ημερομηνία που αναφέρεται στο κάτω μέρος αυτού του εγγράφου. Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην εν λόγω Πολιτική Απορρήτου ανά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση, θα δημοσιεύσουμε εδώ την αναθεωρημένη έκδοση και θα αλλάξουμε την ημερομηνία της «Τελευταίας Ενημερωμένης Έκδοσης» (ημερομηνία από την οποία θα τίθεται σε ισχύ) στο τέλος αυτού του εγγράφου. Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά αυτό τον σύνδεσμο για την πιο ενημερωμένη έκδοση της Πολιτικής Απορρήτου μας, ειδικά προτού κάνετε κράτηση σε οποιοδήποτε από τα ξενοδοχεία μας.

10.2. Οποιεσδήποτε αλλαγές που ενδέχεται να κάνουμε στην Πολιτική Απορρήτου μας στο μέλλον θα δημοσιεύονται σε αυτή τη σελίδα και, όπου απαιτείται, θα ειδοποιείστε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

11. ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Προκειμένου να προστατέψουμε το απόρρητο και τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να ζητήσουμε να μας παράσχετε διαπιστευτήρια ταυτότητας, προτού απαντήσουμε στο αίτημά σας. Συγκεκριμένα, εάν έχουμε εύλογες αμφιβολίες σχετικά με την πραγματική σας ταυτότητα, ενδέχεται να ζητήσουμε να μας παράσχετε ένα αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας ή πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας στα ξενοδοχεία μας, όπως τον αριθμό εγγραφής, την επιβεβαίωση κράτησης, τις ημερομηνίες check in και αναχώρησης ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Εάν δεν λάβουμε τις πληροφορίες αυτές, ενδέχεται να αρνηθούμε να προσφέρουμε μια απάντηση στο αίτημά σας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας
Περισσότερα
Ρυθμίσεις
Privacy & Cookie policy!
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Τί είναι το Lorem Ipsum; Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Το Lorem Ipsum είναι το επαγγελματικό πρότυπο όσον αφορά το κείμενο χωρίς νόημα, από τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να δημιουργήσει ένα δείγμα βιβλίου. Όχι μόνο επιβίωσε πέντε αιώνες, αλλά κυριάρχησε στην ηλεκτρονική στοιχειοθεσία, παραμένοντας με κάθε τρόπο αναλλοίωτο. Έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του '60 με την έκδοση των δειγμάτων της Letraset όπου περιελάμβαναν αποσπάσματα του Lorem Ipsum, και πιο πρόσφατα με το λογισμικό ηλεκτρονικής σελιδοποίησης όπως το Aldus PageMaker που περιείχαν εκδοχές του Lorem Ipsum. Γιατί το χρησιμοποιούμε; Είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι ένας αναγνώστης αποσπάται από το περιεχόμενο που διαβάζει, όταν εξετάζει τη διαμόρφωση μίας σελίδας. Η ουσία της χρήσης του Lorem Ipsum είναι ότι έχει λίγο-πολύ μία ομαλή κατανομή γραμμάτων, αντίθετα με το να βάλει κανείς κείμενο όπως 'Εδώ θα μπει κείμενο, εδώ θα μπει κείμενο', κάνοντάς το να φαίνεται σαν κανονικό κείμενο. Πολλά λογισμικά πακέτα ηλεκτρονικής σελιδοποίησης και επεξεργαστές ιστότοπων πλέον χρησιμοποιούν το Lorem Ipsum σαν προκαθορισμένο δείγμα κειμένου, και η αναζήτησ για τις λέξεις 'lorem ipsum' στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει πολλά web site που βρίσκονται στο στάδιο της δημιουργίας. Διάφορες εκδοχές έχουν προκύψει με το πέρασμα των χρόνων, άλλες φορές κατά λάθος, άλλες φορές σκόπιμα (με σκοπό το χιούμορ και άλλα συναφή). Από που προέρχεται; Αντίθετα με αυτό που θεωρεί η πλειοψηφία, το Lorem Ipsum δεν είναι απλά ένα τυχαίο κείμενο. Οι ρίζες του βρίσκονται σε ένα κείμενο Λατινικής λογοτεχνίας του 45 π.Χ., φτάνοντας την ηλικία του πάνω από 2000 έτη. Ο Richard McClintock, καθηγητής Λατινικών στο κολλέγιο Hampden-Dydney στην Βιρτζίνια, αναζήτησε μία από τις πιο σπάνιες Λατινικές λέξεις, την consectetur, από ένα απόσπασμα του Lorem Ipsum, και ανάμεσα σε όλα τα έργα της κλασσικής λογοτεχνίας, ανακάλυψε την αναμφισβήτητη πηγή του. To Lorem Ipsum προέρχεται από τις ενότητες 1.10.32 και 1.10.33 του "de Finibus Bonorum et Malorum" (Τα άκρα του καλού και του κακού) από τον Cicero (Σισερό), γραμμένο το 45 π.Χ. Αυτό το βιβλίο είναι μία διατριβή στην θεωρία της Ηθικής, πολύ δημοφιλής κατά την αναγέννηση. Η πρώτη γραμμή του Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet…", προέρχεται από μία γραμμή στην ενότητα 1.10.32. Το καθιερωμένο κομμάτι του Lorem Ipsum που χρησιμοποιείται από τον 15ο αιώνα αναπαράγεται παρακάτω για αυτούς που ενδιαφέρονται. Οι ενότητες 1.10.32 και 1.10.33 από το "de Finibus Bonorum et Malorum" από τον Σισερό επίσης αναπαράγονται στην ακριβή αυθεντική τους μορφή, συνοδευόμενες από Αγγλικές εκδοχές από την μετάφραση του 1914 από τον H. Rackham. Που μπορώ να βρω μερικές; Υπάρχουν πολλές εκδοχές των αποσπασμάτων του Lorem Ipsum διαθέσιμες, αλλά η πλειοψηφία τους έχει δεχθεί κάποιας μορφής αλλοιώσεις, με ενσωματωμένους αστεεισμούς, ή τυχαίες λέξεις που δεν γίνονται καν πιστευτές. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι του Lorem Ipsum, πρέπει να είστε βέβαιοι πως δεν βρίσκεται κάτι προσβλητικό κρυμμένο μέσα στο κείμενο. Όλες οι γεννήτριες Lorem Ipsum στο διαδίκτυο τείνουν να επαναλαμβάνουν προκαθορισμένα κομμάτια του Lorem Ipsum κατά απαίτηση, καθιστώνας την παρούσα γεννήτρια την πρώτη πραγματική γεννήτρια στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιεί ένα λεξικό με πάνω από 200 λατινικές λέξεις, συνδυασμένες με ένα εύχρηστο μοντέλο σύνταξης προτάσεων, ώστε να παράγει Lorem Ipsum που δείχνει λογικό. Από εκεί και πέρα, το Lorem Ipsum παραμένει πάντα ανοιχτό σε επαναλήψεις, ενσωμάτωση χιούμορ, μη κατανοητές λέξεις κλπ.
Save settings
Cookies settings